Rugbrød
Surdej af
1 dl rugmel
1 dl hvedemel
2 dl vand
Fodres hver dag med samme mængde, indtil den en dag bobler lystigt. Kan tage op til en uge.
Opskriften giver to store rugbrød.
1. Dag
4 dl surdej
8 dl vand
4 dl skårne rugkerner
2 dl hørfrø
Røres sammen og lægges i blød ved stuetemperatur natten over eller mindst 6 timer.
Dag 2.
Blandingen køres på røremaskine sammen med
4 dl rugmel
2 1/2 dl fuldkornshvedemel
1 1/2 dl hvedemel
2 dl solsikkekerner (kan udelades el erstattes af andre kerner)
23 g salt (1 1/2 spsk)
Hældes herefter i rugbrødsforme og skal hæve ved stuetemperatur (ca. 8 timer) til næsten dobbelt størrelse.
Pensles herefter med olivenolie eller smagsneutral olie og bages 1 time og 20 min i 175 g varmluftsovn.
Ta da – lækkert rugbrød 🙂