Rød karrypasta
2 spsk korianderfrø
1 spsk hel spidskommen
1 tsk sorte peberkorn
10 – 15 store/blandede røde chili – (evt. udkernede og) finthakkede
2 tsk rejepasta (kan udelades)
2 stilke citrongræs, den hvide del finthakket
4 fed hvidløg, finthakkede
5 cm frisk galanga finthakket eller ingefær
2 spsk sesamolie
2 spsk frisk koriander, hakket (du kan bruge hele korianderen: stilk, blade og rod)
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
Sådan gør du:
Koriander og spidskommen ristes på en tør pande i 2-3 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt. Lad det køle af.
Peberkorn og de ristede krydderier stødes i morter eller males i krydderikværn.
Stød ingredienserne sammen i en morter. Alternativt blendes de. Stop jævnligt og skrab massen ned af siderne, sådan at den bliver godt blandet.
Kan opbevares 1-2 uger på køl eller fryses i portioner.