Foccacia

Foccacia_955x768

Foccacia af ølandshvede

Opskrift af Jan Friis-Mikkelsen.
Opskriften rækker til én bradepande.
Ingredienser:
5½ dl. lunken vand
15 g. salt
1/4 pakke gær
600 g. grov ølandshvede
Olivenolie til at smøre bradepanden samt til at væde toppen med
Lidt groft salt
Krydderurten rosmarin og/eller oregano

Fremgangsmåde:
1) Tag 5 dl. af vandet op i en røreskål og tilsæt gæren.
2) Tilsæt herefter mel og salt.
3) Lad det ælte sammen et par minutter på røremaskinen, sæt hastigheden lidt op og ælt i ca. 10 min i alt.
4) Tilsæt det sidste vand af 2-3 gange. Lad det ælte helt ind i dejen mellem hver gang. Ælt videre til dejen har æltet i ca. 30 min. i alt (inklusiv de ovenstående 10 min.).
5) Dæk dejen til og lad den hæve op til dobbelt størrelse. Kom dejen op i den smurte bradepande og hjælp den ud til siderne. Lad dejen hæve op til den skælver, når du ryster bradepanden let.
6) Kom olie, salt og krydderier på toppen. Tryk dine fingre ned i dejen, så der kommer huller.
7) Bages ved 225 grader. Sæt en bradepande ind nederst i ovnen, mens ovnen varmer op, så der kan smides lidt vand i den, når brødet sættes ind. Tag bradepanden med vandet ud, når brødet har været inde i et par minutter.
8) Hold øje med temperaturen – brødet skal være til den mørke side.